Cart 0 x

Voor mode vindt Stephanie haar inspiratie op het platteland

Voor mode vindt Stephanie haar inspiratie op het platteland

MAURIK – Modeontwerpster Stephanie Willems (24) uit Maurik heeft het geprobeerd in Amsterdam, maar haar inspiratie lag toch ergens anders. Op het platteland vond ze die inspiratie, maar ook haar materialen.
Stephanie heeft een studie gevolgd voor modestylist. Een opleiding waarbij ze vooral met concepten voor mode bezig was. Maar ze wil haar eigen bedachte mode ook zelf kunnen maken. Daarvoor volgt ze nu een aanvullende opleiding. Stephanie zoekt het niet ver weg.

In de buurt van de boerderij in Maurik waar ze woont, vindt ze een deel van haar materialen. Van wortelzakken en gebruikte paardendekens en andere spullen die ze op het platteland ziet, ontwerpt en maakt ze haar kleding.


Gewaagde kleding soms ook. Met doorzichtig worteldoek maakt ze jurken voor haar Sexy Farm Collectie. Kleding in de stijl van burlesque, een theatervorm waarbij mensen op een slapstickachtige manier strippen.

Ook in Maurik gebeurt het

De Maurikse styliste maakt ook afgeklede kostuums van gebuikte paardendekens. De slijtplekken en kleurverschillen door de zon zitten er nog in. Stephanie denkt sowieso over de te gebruiken materialen na. Ze is erg voor hergebruik van materialen om het milieu te sparen.

Inmiddels heeft Stephanie een eigen bedrijf. Als haar bedrijf Stephastique groeit wil ze daar ook mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in dienst gaan nemen. En Amsterdam, daar hoeft ze niet meer heen voor de inspiratie. “Het gebeurt ook in Maurik en zeker als ik er ben”, zegt ze met een knipoog.

Met dank aan Ton Arbouw van Omroep Gelderland voor het maken van het item en model Savannah Zuurhout.

Dit artikel verscheen op Omroep Gelderland.
Bekijk de video hieronder.

X