Cart 0 x

Nieuwe oogst… expositie Kunstenaars Vereniging Werkplek

Nieuwe oogst… expositie Kunstenaars Vereniging Werkplek

Drie nieuwe leden van Kunstenaarsvereniging Werkplek exposeren in de Synagoge in Buren.

Kunstenaarsvereniging Werkplek presenteert met trots haar nieuwe leden:

Thea Peters, Stephanie Willems en Rob van Roon. Ieder met totaal verschillende werken en achtergronden.

Rob van Roon

Sinds zijn pensionering woont hij in Beusichem. De afgelopen jaren heeft hij op de fiets de omgeving verkend met zijn tekenspullen in de fietstas. Hij vindt het heerlijk om op een mooi plekje een uurtje te gaan zitten schetsen. Zijn schilderijen worden in het atelier gemaakt. In deze tentoonstelling zijn zowel tekeningen te zien als zijn schilderijen in gemengde techniek.

Hiervoor woonde Rob in Dordrecht en was lid van een amateur teken- en schildervereniging. Twee jaar geleden is hij lid geworden van kunstenaarsvereniging De Werkplek.

Rob is autodidact en was 40 jaar werkzaam in het voortgezet en hoger onderwijs. Bij de tentoonstelling is ook een boekje te koop met zijn werk van de afgelopen jaren.

 

Stephanie Willems

Stephanie Willems is het gezicht achter het kledingmerk Stephastique. Een merk dat duurzame, handgemaakte, custom made kleding en draagbare kunst produceert in Maurik, Nederland. In september is ze te zien geweest in het Net5 tv programma ‘Heb ik wat van je aan?’. 

In 2018 behaalde ze haar Bachelor of Arts door af te studeren aan Academie Artemis. Na haar afstuderen liep ze stage bij modeontwerpster en naaister Mirte Engelhard, waar ze leerde over het ontwikkelen van patronen en het ambacht van kleding maken. Op dit moment studeert ze aan de Modevakschool.

In 2019 startte ze haar label Stephastique. Ze raakt geïnspireerd door te experimenteren met tweedehands kledingstukken en materialen. Stephastique benadrukt individualiteit en uniekheid met uitgesproken kleding die is geïnspireerd op een eclectische mix van verschillende alternatieve stijlen en tijdsperiodes.

Thea Peters

Thea Peters studeerde af als illustrator aan de kunstacademie in Utrecht en heeft jarenlang vooral kinderboeken geïllustreerd.

Haar autonome werk bestaat uit schilderijen in olieverf en aquarellen. Zij is geboeid door het ontstaan van leven. Een aaneenschakeling van toevalligheden.

De laatste tijd wordt haar werk meer figuratief dan abstract. Vooral de verbeelding van organismen en schepsels die mogelijk zouden kunnen en bestaan zijn te zien in deze expositie.

Het maken van aquarellen is een spontane activiteit, licht aangestuurd door het denken. Maar vooral het toelaten van wat er komt vindt zij heel spannend. De aquarellen zijn dan weer een startpunt voor de schilderijen.

Exposanten:
Rob van Roon
Stephanie Willems
Thea Peters

Soort werk:
Schilderijen, tekeningen en textiel

Data:
03-12 t/m 04-12-2022
10-12 t/m 11-12-2022
17-12 t/m 18-12-2022

Tijdstip:
12:00 – 17:00

Adres:
Synagoge Buren
Kniphoek 14 – 4116 BX – Buren (Gld)

Op 10 en 11 december ben ik zelf aanwezig om toelichting te geven bij de werken.

X